NWT Media

Nu söker vi chefredaktör till Arvika Nyheter – en redaktion som just nu står inför en omfattande redaktionell satsning!

NWT Medias styrelse har nyligen beslutat att göra en unik satsning på Arvika Nyheter för att säkra framtiden för lokaljournalistiken. Två nya journalister kommer att anställas på tidningen, vilket innebär att den redaktionella styrkan ökar från 6,5 tjänster till 8,5. Dessutom satsas på utökade resurser på såväl marknadsavdelning som annonsavdelning.

Nu söker vi dig som vill leda Arvika Nyheter in i framtiden!

Om oss

NWT Media AB är ett bolag inom NWT-koncernen som har en tydlig strategi för tillväxt de kommande åren. Inom koncernen driver vi verksamheter inom lokaljournalistik, marknadsföring, distribution och fastighetsförvaltning. Vi finns i Skaraborg, Dalsland och Värmland.

Kärnan i vår verksamhet bygger på vårt samhällsuppdrag att stärka demokratin och stå som försvarare av den oberoende journalistiken. Vi bidrar till ett inkluderande samhälle där alla får vara delaktiga. Vårt starkaste hållbarhetsverktyg är journalistiken, där våra redaktioner dagligen arbetar med att bevaka och engagerar sig i frågor som berör yttrandefrihet och andra hållbarhetsrelaterade frågor.

Om tjänsten

I rollen som chefredaktör verkar du som chef för nyhetschef och reportrar på Arvika Nyheter. Du arbetar dagligen nära dina medarbetare och den journalistik som skapas. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att driva den digitala utvecklingen, bidra till att vårt innehåll utvecklas och matchar våra målgruppers behov samt att ta fram och följa upp mål. Som chefredaktör är du ansvarig utgivare och du har budget-, resultat och personalansvar.

 Du ingår i ledningsgruppen för Mediehus Nord tillsammans med chefredaktörerna för åtta andra tidningar i Dalsland och Värmland. Arvika Nyheter ingår i NWT Media AB som omfattar 15 lokaltidningar i Värmland, Skaraborg och Dalsland. Den här tjänsten är placerad i Arvika. 

Om dig

För att lyckas i rollen ser vi att du har en gedigen journalistisk och publicistisk erfarenhet och är bekväm med digitala medier då vi först och främst jobbar digitalt. Du tycker precis som vi att lokal kvalitetsjournalistik är viktig och vill arbeta med att utveckla vårt journalistiska innehåll. Då du kommer vara budget- och personalansvarig är insikt i företagsekonomi samt ledarerfarenhet meriterande.

Som person är du en närvarande och aktiv ledare som gillar förändring. Du har ett modernt ledarskap och vet att bästa resultatet nås genom bred förankring och delaktighet. Social, engagerad och kommunikativ är ord som beskriver dig och du är duktig på att skapa och underhålla personliga kontakter. Du är samhällsintresserad, van att hålla många saker i gång samtidigt och gillar att utveckla såväl människor som vårt publicistiska innehåll.

Om processen

Välkommen med din ansökan senast den 5:e juni, men skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, eftersom vi gör ett löpande urval.

Frågor besvaras av Tomas Skoglund, chef för Mediehus Nord, på 054-19 98 25 eller tomas.skoglund@nwtmedia.se.

 

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/47
Kontakt
  • Tomas Skoglund, 054-199825
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb