NWT Media , Mariestads-Tidningen

 

Om NWT Media

NWT Media AB som är ett bolag inom NWT-koncernen som har en tydlig strategi för tillväxt de kommande åren. Inom koncernen driver vi verksamheter inom lokaljournalistik, marknadsföring, distribution och fastighetsförvaltning. Vi finns i Skaraborg, Dalsland och Värmland.

Kärnan i vår verksamhet bygger på vårt samhällsuppdrag att stärka demokratin och stå som försvarare av den oberoende journalistiken. Vi bidrar till ett inkluderande samhälle där alla får vara delaktiga. Vårt starkaste hållbarhetsverktyg är journalistiken, där våra redaktioner dagligen arbetar med att bevaka och engagerar sig i frågor som berör yttrandefrihet och andra hållbarhetsrelaterade frågor.

 

Om rollen

Vi söker nu en vikarie då en av våra nyhetsreportrar är tjänstledig för studier.

Vill du berätta om det som ingen annan känner till? Vill du gräva lite djupare? Brinner du för att hitta nya vinklar som lockar även yngre läsare? Är du intresserad av kommunal demokrati och det politiska spelet? Då är det här jobbet något för dig. Nyhetsarbetet är viktigt, men vi vill också erbjuda våra läsare reportage och fördjupningar.

 

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete på en tidningsredaktion och brinner för den lokala journalistiken. Du kommer att arbeta på vår centralredaktion i Mariestad. Vi bevakar det lokala nyhetsflödet i Mariestad, Töreboda och Gullspång/Hova.

Vi letar efter dig som är flexibel och har förmågan att arbeta både snabbt och långsiktigt. Du är van att arbeta självständigt.

Vi ser att du har:

- Journalistisk utbildning och erfarenhet från journalistiskt arbete

- Ett gott språk och förmåga att uttrycka dig i både skrift och bild

- Erfarenhet från digitalt nyhetsarbete

- B-körkort


Övrigt

Har du frågor kan du kontakta nyhetschef Tomas Höglund 0501-68731 eller chefredaktör Karin Eriksson 0501-68770

Tjänsten är ett vikariat från den 21 augusti till och med årsskiftet, med goda chanser till förlängning.

 

Vi ser fram emot din ansökan, med CV och personligt brev , senast 2023-07-31 och vi kommer att hålla urval löpande så vänta inte med din ansökan!

Tillträde 2023-08-21
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/60
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb