NWT Media

Nu söker vi reportrar som kan jobba hos oss på NLT i vår och sommar.

 

Om NWT Media

Nya Lidköpings-Tidningen finns i de sex kommunerna Lidköping, Vara, Skara, Essunga, Götene och Grästorp. Här är vi starkast när det kommer till lokala händelser, granskningar, snabba nyheter och aktuella snackisar.

Varje dag når vi tiotusentals läsare. Vi satsar kraftfullt på att utveckla vår journalistik med ett digitalt fokus.

Nya Lidköpings-Tidningen ingår i NWT-Media som är ett bolag inom NWT-koncernen som har en tydlig strategi för tillväxt de kommande åren. Inom koncernen driver vi verksamheter inom lokaljournalistik, marknadsföring, distribution och fastighetsförvaltning. Vi finns i Skaraborg, Dalsland och Värmland.

Kärnan i vår verksamhet bygger på vårt samhällsuppdrag att stärka demokratin och stå som försvarare av den oberoende journalistiken. Vi bidrar till ett inkluderande samhälle där alla får vara delaktiga. Vårt starkaste hållbarhetsverktyg är journalistiken, där våra redaktioner dagligen arbetar med att bevaka och engagerar sig i frågor som berör yttrandefrihet och andra hållbarhetsrelaterade frågor.

Om rollen

Som reporter på Nya Lidköpings-Tidningen vet du aldrig vad som väntar. Du måste vara beredd på att allt kan hända – eller ingenting.

Vi har öppningar som allmänreporter, lokalredaktör, sportreporter eller livedeskreporter.

Som livedeskreporter tar du stort ansvar för våra snabba nyheter och blåljusrapportering. Du sitter vid nyhetsdesken och jobbar tätt ihop med våra nyhetschefer för att få ett levande och snabbt flöde på vår sajt nlt.se.

Oavsett vilken roll, får du som jobbar med oss stort ansvar för att tidningen har lockande läsning. Vill du ha en spännande, intensiv, varierande, utvecklande och roligt jobb 2023 och samtidigt bidra till att göra viktig lokal journalistik – då ska du söka jobb hos oss.

Lidköping är en trevlig sommarstad med mycket vatten och är levande även på våren och sommaren. Vår redaktion är en härlig arbetsplats där vi är öppna och välkomnande. Vi säger ja till annorlunda idéer och tokiga uppslag. Hos oss kan du utvecklas och ha roligt.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad journalist eller kanske pluggar journalistik just nu och behöver ett sommarjobb. Har du jobbat på lokaltidning tidigare är det ett plus.

Vi söker vikarier till huvudredaktionen i Lidköping och till våra lokalredaktioner i Essunga, Grästorp, Götene, Skara och Vara.

Körkort är ett krav.

Din ansökan vill vi ha så fort som möjligt. Vi tillsätter vikariaten löpande.

Övrigt

Vill du veta mer om tjänsten kontaktar du redaktionschef Malin G Pettersson, 0510 897 44, eller fackliga representanten Åsa Mwansa, Svenska journalistförbundet, 0510-897 83.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-03-31. Urval sker löpande

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Sysselsättningsgrad 4-8 veckor
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb